MEGJELENÉS: 2017. MÁJUS 7. – Tóth Kata új könyve, a Magyar Pszichoonkológiai Társaság elnöke, Dr. Mailáth Mónika ajánlásával
Sebaj Haj!
Gyógyító Mesekönyv
Kicsiknek és Nagyoknak

Sebaj Haj! - Igaz Mese könyv borító

Rendelés

Május 7-től te is kezedbe veheted!

Végre-végre kézzel fogható a Sebaj Haj! mesekönyv! Ha egy darab könyvre van szükséged, de felajánlásként több példányt rendelsz, azzal támogatod a kórházakba, könyvtárakba eljuttatott ingyenes példányokat, lehetővé téve a minél szélesebb körű felhasználást. Kérjük, rendelés során a megjegyzés mezőben jelezzétek ha van ilyen jellegű szándékotok és tudtok felajánlani 1-1 példányt. Nagyon köszönjük! Rendelésről, szállításról, fizetésről bővebb információ itt:

Rendelés

Ára: 2900 Ft
+ szükség esetén szállítási díj
(vannak ingyenes átvételi pontok)

Gyönyörű mesekönyv, különleges üzenettel "A Sebaj Haj! felnőtteknek és 5-10 éves gyermekeknek szóló 9 részből álló történet,
ami segít a szülőknek a gyermek szemszögéből látni anya betegségét."

Anya gyógyulása - gyermeki szemüvegen keresztül

Anya gyógyulása - gyermeki szemüvegen keresztül

A Sebaj Haj c. mesekönyv egy kilenc történetből álló mesefűzér, mely egy igaz történeten vezeti végig az olvasót. Ez az igaz történet nem szokásos tündérmese, de a varázslat azért nem marad el! A sorok között megmutatja a gyermeki lélek gyógyító és angyali minőségeit egy olyan nehéz helyzetben, mint amikor kiderül: Léna anyukája komoly beteg és gyógyulása bizony hosszú ideig tart.

Beszélgetésindító mesekönyv

Beszélgetésindító mesekönyv

A gyerekeknek látszólag nincsenek előítéleteik és félelmeik betegségek kapcsán és leginkább a külső jelenségek alapján kezdenek el beszélgetni egy-egy nehéz élethelyzetről. De ne feledjük: lelki szemeik folyamatosan nyitva vannak! Nem is gondolnánk, belül mennyire hamar észlelik ha valami nincsen rendben felnőttországban. Ezért fontos, hogy rögtön megosszuk velük, az ő kis nyelvükön, hogy éppen mi történik velünk! Erre a folyamatos párbeszédre ösztönöz a Sebaj Haj.

Együtt minden könnyebb!

Együtt minden könnyebb!

A könyvet nem csupán betegségek leküzdéséhez ajánljuk, bármilyen szokatlan és nehéz helyzetre alkalmazható a mesekönyv üzenete: beszélgessünk egymással és arra válaszoljunk, amit gyermekünk kérdez. Ha sikerül időben megosztanunk életünk történéseit, máris egy hatalmas lépést tettünk a megoldás (gyógyulás) felé. A maguk kis nyelvén meg lehet velük beszélni, hogy egy megváltozott helyzetben miért nem kapnak esetleg annyi erőt, figyelmet vagy törődést valamelyik szeretett felnőttől. Sőt: itt következik a varázslat! Azt fogjuk észrevenni, hogy ők kezdenek el kedvünkben járni, segíteni, megoldást keresni, gyógyítani, erőt adni. Ők is a megoldás aktív részeseivé válnak. Ha ők nem szoronganak, magunkon is segítünk!

Az álruhás tündérek

Blog

Akik már olvasták

 • "Olvassátok el ezt a könyvet, Kicsik és Nagyok! Aki írta, álruhás tündér: szomorúságból vigasztalást és boldogságot varázsol. Tud egy fontos titkot, és a végére Ti is tudni fogjátok."

  Dr. Mailáth Mónika
  pszichiáter, gyermekpszichiáter szakorvos, Magyar Pszichoonkológiai Társaság elnöke
 • Dia

  "Ez a könyv hiánypótló a segítő irodalomban. Bölcsesség és életerő rejlik benne, melyet a gyerekek éreznek, és fel tudnak használni ahhoz, hogy biztonságban lehessenek akkor is, amikor a betegség az egész családot megpróbáltatás elé állítja. Kívánom, hogy ezek az erők utakat nyissanak a gyógyulás felé minden hasonló helyzetben lévő családnak."

  Farkas Dia
  Osztálytanító, fejlesztő pedadógus, Napraforgó Waldorf Iskola
 • adoman_monika

  "... egyáltalán nem sírós, néhol vicces, poénos, teljesen életszerű, a kicsik is megértik, a nagyok is érdeklődve olvasnák. A könyv megjelenés előtt áll, Anyák napján életre kel és én már rendeltem is magamnak egy példányt."

  Adomán Mónika
  Sorstárs, Facebook